Yhdistyksen historia

ELÄVÄ RAAKARAVINTO -YHDISTYKSEN OHJELMA

Elävä raakaravinto -yhdistys (ERY) perustettiin vuonna 1983  tiedottamaan elävästä ravinnosta ja sen parantavasta vaikutuksesta ja tukemaan jäseniä elävän ravinnon elämäntavan noudattamisessa. Tänään kuumentamattoman  kasvisruuan puolesta puhuvat monet muutkin kuin ERY ja sen jäsenet. Internetistä löytyy monia bloggaajia, jotka kertovat omista kokemuksistaan. Joukkoon mahtuu monia, jotka ovat löytäneet oman tiensä terveyteen ja hyvinvointiin, eikä vain siihen vaan myös ilmastonmuutoksen torjunnan ja ympäristönsuojelun edistämiseen kuumentamattoman kasvisravinnon avulla. Jo ennen ympäristöaktiiveja 90-luvulla kasvisravinnon puolesta alkoivat toimia eläinsuojelijat, jotka perustivat Vegaaniliiton. Moni vegaani on tänä päivänä myös Elävä raakaravinto -yhdistyksen jäsen.

Joukkomme on jo varsin laaja. ERY:n piirissä puhumme tänään paitsi elävästä ravinnosta, myös raakaravinnosta. Elävä ravinto on raakaravintoa. Sen elävä osa ovat erittäin terapeuttiset ja ravintopitoiset, voimakkaassa kasvussa olevat idut, versot ja oraat. Idut elävät vielä haarukassakin. Elävän ravinnon ohjelmassa kaikkein parantavimpana ravintoaineena pidetään lehtivihreäpitoista vehnänorasta. Lehtivihreän tärkeyttä korostavat myös raakaravinnon puolestapuhujat.

Ann Wigmore loi parantavan elävän ravinnon ohjelman. Tuhannet ihmiset, joille koululääketiede ei ole antanut mitään toivoa, ovat toipuneet vakavista sairauksista elävän ravinnon ohjelman avulla jo 50 vuoden ajan. ERY:n ydintehtävä on edelleen levittää tätä tietoa. Yhdessä raakaravintovalmentajien kanssa kohdistamme sanomamme myös kaikille niille, jotka haluavat ehkäistä sairauksien syntyä, lisätä elinvoimaansa ja voida hyvin. Elävä raakaravinto-yhdistyksessä toimimme kaikki yhdessä.

Voit lukea lisää yhdistyksen historiasta oheisesta pdf:stä.

Elävä raakaravinto – yhdistyksen alkutaipaleen historiasta  (pdf, 86 kB)