Kurssitoiminta

Hamppukurssi Raw’n More kahvilassa

Kotimaisista oljyhampunsiemenistä saa monta ravitsevaa ja maistuvaa ateriaa.

hhhh

jjj

ERY:n hamppuilta 2.9.2020 Raw’n More -kahvilassa Helsingin Lauttasaaressa tarjosi runsaasti uusia ideoita ja makuja.

jjjj

Impolan kasvitila toimitti tuotteitaan maistettaviksi.

Öljyhampun toimitusketju on kotimainen, mitä ei voi sanoa monista muista siemenistä. Pohjoisessa kasvaneet hampunsiemenet ovat helpommin käsiteltävissä kuin etelässä kasvaneet kovakuoriset siemenet.

jjj

Hampunsiemenistä on moneen

Hampunsiemeniä käytetään sellaisinaan, liotettuina tai idätettyinä. Niistä tehdään myös proteiinipitoista rouhetta. Kuorittuja hampunsiemeniä lisätään salaatteihin tai käytetään krakkereiden tekoon.

jjjj

Aaamupuuro

Puuro on tehosekoitettu. Siinä on mansikkaa, pellavan- ja hampunsiemeniä ja rusinoita… Ja vettä!

Hamppudippi

Tehosekoita kuorittuja hampunsiemeniä maistuvaksi kastikkeeksi.  Käytä avokadon, kurkun, parsakaalin tai salaatin kanssa.

jjj

Aamujuoma

Liota siemenet yön yli ja huuhtele aamulla. Kaada liotusvesi pois. Tehosekoita hampunsiemenet  veden kanssa. Laita juoma siivilän läpi.

Juo hampunsiemenmaito sellaisenaan tai omenamehulla ja sitruunalla maustettuna. Juomaan voi lisätä hienonnetun banaanin. Banaanin tilalla voit käyttää liotettuja taateleita.

jjjj

Hampun kasvatukseen liittyvä lupabyrokratia ja rajoitteet ovat tehneet hampusta vähäntunnetun tuotteen. Teollisesti sitä käytetään hyvin vähän, joten hampun ravintokäyttö on kiinni kotimaisten viljelijöiden ja käyttäjien innostuksesta.

jjjj

ggg

Kiitos tilaisuuden sponsoreille Impolan kasvitilalle ja Raw’n More -kahvilalle! Kiitos myös Pia Jarlakselle, joka antoi paljon uutta tietoa hampun käytöstä elävässä raakaravinnossa.

hhhh

Raakaa meininkiä -raakaruokakurssi Helsingin keskustakirjasto Oodissa 22.10.

Kurssi pidettiin kirjasto Oodissa ERY:n kouluttajan Satu Moilasen johdolla. Kurssilaiset loihtivat kauniin, herkullisen ja terveellisen ateriakokonaisuuden.

Kiitokset sponsoreillemme Green MJK, mikrofarmi Kiemi, Ruohonjuuri Oy ja Silmusalaatti Oy!

jjj

Osallistujat kertovat:

”Todella lämmin kiitos eilisestä raakaravintokurssista, tehokas , antoisa kurssi kolmeessa tunnissa. Kaiken lisäksi pelkäsin miten ”huono”vatsani reagoi ruokaan niinkin myöhään syötynä, mutta ei mitenkään, nukuin erittäin hyvin. Kiitos!”

”Oli kyllä mahtava ja inspiroiva kurssi! Itsellä tuo elävä on jäänyt lähinnä ituihin, salaatteihin ja ”villipirtelöihin”. Pääruokia en ole tainnut tehdä kertaakaan -on vaan ollut vaikea ryhtyä tulkitsemaan reseptejä, joita kotona on ollut jostain 80-luvun alkupuolelta Ervamaan kirjan muodossa. AIka pitkä etsikkoaika!

kkk

hhhh

Elävän ravinnon päivä Kampin Ruohonjuuressa 7.12.2019

jjjj

Raakaa meninkiä -kurssit antavat hyvän pohjan raakaruoan valmistamiselle kotona

Kurssilaiset saavat tietoa elävästä raakaravinnosta ja käytännön kokemusta ruoan valmistamisesta. ERY:n kursseilla saa aina ruokaohjeet mukaan paperikopioina ja halutessaan myös tiedostona. Ruokaohjeet saa halutessaan myös ruotsiksi. Kokkauskursseilla ei käytetä gluteenipitoisia raaka-aineita eikä valkoista sokeria.

jjjj

ERY:n toiminnan suunnittelu ja toteuttaminen on ERY:n hallituksen vastuulla. Seuraava hallitus valitaan yleisessä kevätkokouksessa. Kokous pidetään 21.3.2021.

jjjj

hhh

Tule mukaan yhdistyksen toimintaan,

liity jäseneksi —>