Yhdistyksen visio

Elävä raakaravinto ry:n tehtävä on ollut alusta lähtien tiedottaa elävästä ravinnosta terveyden ja hyvinvoinnin edistäjänä. Elävä raakaravinto ry (ERY) toimii foorumina ja kohtauspaikkana kasvisravinnosta kiinnostuneille.

Elävän ravinnon yhdistyksen perustamisen yhteydessä lähes 36 vuotta sitten sen perustehtäväksi määriteltiin tiedon levittäminen elävästä ravinnosta ja sen parantavasta vaikutuksesta, sekä jäsenten tukeminen elävän ravinnon elämäntavan noudattamisessa.

Uusi raakaravintoliike on tuonut yhdistykseen paljon uusia jäseniä
Uusi raakaravintoliike on tuonut yhdistykseen paljon uusia jäseniä ja heidän myötään myös uutta näkökulmaa ravintoon. Elävä raakaravinto ry haluaa edistää tietoutta sekä parantavasta elävän ravinnon ohjelmasta että helposti lähestyttävästä raakaravinnosta. Molempia voidaan ja halutaan edistää saman yhdistyksen puitteissa.

ERY tuo toiminnassaan esille myös kuumentamattoman kasvisruuan mahdollisuudet ilmaston lämpenemisen ehkäisyssä. Elävä raakaravinto on myös eettinen ratkaisu, joka suojelee eläimiä ihmisen aiheuttamalta kärsimykseltä. ERY pyrkii vaikuttamaan päättäjiin levittämällä tietoa siitä, että elävän raakaravinnon käyttöä edistämällä voi huomattavasti vähentää yhteiskunnan maksettaviksi koituvia terveydenhoitokustannuksia.