KURSSITOIMINTA

Kurssitoiminnan suunnittelu ja toteuttaminen on ERY:n hallituksen vastuulla. Järjestämme kursseja raakaravintokouluttajien kanssa.

Tiedustelut: ery@elavaravinto.fi

Raakaa Meininkiä – ruokakurssit perustuvat samanimeseen reseptikirjaan.

***

Jouluruokakurssi 12.12.2023

Satu Moilasen johdolla tehtiin erilaisia ruokia Raakaa Meininkiä -reseptikirjasesta.

***

Elävä raakaruokakurssi 14.11.2023

***

Kesäinen raakaruokakurssi 4.7 Oodissa

Satu Moilasen vetämä kurssi on onnistunut!

Raaka Meininkiä – raakaruokakurssit tarjoavat osallistujille uusien taitojen ja tietojen oppimista. Ruokakursseillamme viihdytään ja opitaan käsillä tehden, kaikkia aisteja käyttäen ja hyvästä seurasta nauttien:

Selkeät ja yksinkertaiset ohjeet…” ”Sain kurssilla riittävästi ohjausta…” Asiakurssi. Tämän suuntaisia kursseja lisää.”

”Todella lämmin kiitos eilisestä raakaravintokurssista, tehokas , antoisa kurssi kolmeessa tunnissa. Kaiken lisäksi pelkäsin miten ”huono”vatsani reagoi ruokaan niinkin myöhään syötynä, mutta ei mitenkään, nukuin erittäin hyvin. Kiitos!”

”Oli kyllä mahtava ja inspiroiva kurssi! Itsellä tuo elävä on jäänyt lähinnä ituihin, salaatteihin ja ”villipirtelöihin”. Pääruokia en ole tainnut tehdä kertaakaan -on vaan ollut vaikea ryhtyä tulkitsemaan reseptejä, joita kotona on ollut jostain 80-luvun alkupuolelta Ervamaan kirjan muodossa. AIka pitkä etsikkoaika!

***

***

***

***

Raakaa meininkiä -kurssi maaliskuussa 2023:

***

***

***

Raakaa meininkiä -kurssi helmikuussa 2023:

***

***

***

Inkerinkakku
  1. punajuurikeitto (vas.yläkulma)
  2. vihannesmureke oik.yläkulma
  3. Ituja musta lautanen
  4. mausteinen linssipata oik. keskellä vihreä
  5. Auringonkukansiemenkastike (lasissa)
  6. Inkerinkakku vas.alakulma
  7. Itusalaatti oik. alakulma

Satu Moilasen raakaruokakurssit syksyllä 2022

***

***

Kurssilla tehtiin maukkaita ruokia Raakaa Meininkiä -kirjan reseptien mukaan:

***

***

***

***

***

***

***

Katso kurssivideo, niin pääset tunnelmaan!

***

jjjj

ERY:n hamppuilta 2.9.2020 Raw’n More -kahvilassa

Helsingin Lauttasaaressa pidetty kurssi tarjosi runsaasti uusia ideoita ja makuja.j

***

ggg

Kiitos tilaisuuden sponsoreille Impolan kasvitilalle ja Raw’n More -kahvilalle! Kiitos myös Pia Jarlakselle, joka antoi paljon uutta tietoa hampun käytöstä elävässä raakaravinnossa.

Kotimaisista oljyhampunsiemenistä saa monta ravitsevaa ja maistuvaa ateriaa.

Öljyhampun toimitusketju on kotimainen, mitä ei voi sanoa monista muista siemenistä. Pohjoisessa kasvaneet hampunsiemenet ovat helpommin käsiteltävissä kuin etelässä kasvaneet kovakuoriset siemenet.hhhh

Hampunsiemenistä on moneen

Hampunsiemeniä käytetään sellaisinaan, liotettuina tai idätettyinä. Niistä tehdään myös proteiinipitoista rouhetta. Kuorittuja hampunsiemeniä lisätään salaatteihin tai käytetään krakkereiden tekoon.

jjj

jjjj

Aaamupuuro

Puuro on tehosekoitettu. Siinä on mansikkaa, pellavan- ja hampunsiemeniä ja rusinoita… Ja vettä!

jjjj

jjj

Hamppudippi

Tehosekoita kuorittuja hampunsiemeniä maistuvaksi kastikkeeksi.  Käytä avokadon, kurkun, parsakaalin tai salaatin kanssa.

jjj

Aamujuoma

Liota siemenet yön yli ja huuhtele aamulla. Kaada liotusvesi pois. Tehosekoita hampunsiemenet  veden kanssa. Laita juoma siivilän läpi.

Juo hampunsiemenmaito sellaisenaan tai omenamehulla ja sitruunalla maustettuna. Juomaan voi lisätä hienonnetun banaanin. Banaanin tilalla voit käyttää liotettuja taateleita.

jjjj

hhh

Hampun kasvatukseen liittyvä lupabyrokratia ja rajoitteet ovat tehneet hampusta vähäntunnetun tuotteen. Teollisesti sitä käytetään hyvin vähän, joten hampun ravintokäyttö on kiinni kotimaisten viljelijöiden ja käyttäjien innostuksesta.

***

Mistä hampunsiemenet tunnrtaan? Katso video!

***

jjjj

hhhEh

Raakaa meininkiä -raakaruokakurssi Helsingin keskustakirjasto Oodissa 22.10.2019

Kurssi pidettiin kirjasto Oodissa ERY:n kouluttajan Satu Moilasen johdolla. Kurssilaiset loihtivat kauniin, herkullisen ja terveellisen ateriakokonaisuuden.

jjj

Osallistujat kertovat:

”Todella lämmin kiitos eilisestä raakaravintokurssista, tehokas , antoisa kurssi kolmeessa tunnissa. Kaiken lisäksi pelkäsin miten ”huono”vatsani reagoi ruokaan niinkin myöhään syötynä, mutta ei mitenkään, nukuin erittäin hyvin. Kiitos!”

”Oli kyllä mahtava ja inspiroiva kurssi! Itsellä tuo elävä on jäänyt lähinnä ituihin, salaatteihin ja ”villipirtelöihin”. Pääruokia en ole tainnut tehdä kertaakaan -on vaan ollut vaikea ryhtyä tulkitsemaan reseptejä, joita kotona on ollut jostain 80-luvun alkupuolelta Ervamaan kirjan muodossa. AIka pitkä etsikkoaika!

kkk

hhhh

Kiitokset sponsoreillemme Green MJK, Mikrofarmi Kiemi, Ruohonjuuri Oy ja Silmusalaatti Oy!

***

Raakaa meninkiä -kurssit antavat hyvän pohjan raakaruoan valmistamiselle kotona

Kurssilaiset saavat tietoa elävästä raakaravinnosta ja käytännön kokemusta ruoan valmistamisesta. 

Tästä kirjasta saat ruokaohjeita —>

jjjj

hhhhhhhhhhhhhhhh