Kurssitoiminnan suunnittelu ja toteuttaminen on ERY:n hallituksen vastuulla. Järjestämme kursseja raakaravintokouluttajien kanssa.
”Todella lämmin kiitos eilisestä raakaravintokurssista, tehokas , antoisa kurssi kolmeessa tunnissa. Kaiken lisäksi pelkäsin miten ”huono”vatsani reagoi ruokaan niinkin myöhään syötynä, mutta ei mitenkään, nukuin erittäin hyvin. Kiitos!”
”Oli kyllä mahtava ja inspiroiva kurssi! Itsellä tuo elävä on jäänyt lähinnä ituihin, salaatteihin ja ”villipirtelöihin”. Pääruokia en ole tainnut tehdä kertaakaan -on vaan ollut vaikea ryhtyä tulkitsemaan reseptejä, joita kotona on ollut jostain 80-luvun alkupuolelta Ervamaan kirjan muodossa. AIka pitkä etsikkoaika!”
Ilmoittaudu: ery@elavaravinto.fi
xx

***
Raakaa meininkiä -kurssi maaliskuussa 2023:
***


***
Raakaa meininkiä -kurssi helmikuussa 2023:
***




***


- punajuurikeitto (vas.yläkulma)
- vihannesmureke oik.yläkulma
- Ituja musta lautanen
- mausteinen linssipata oik. keskellä vihreä
- Auringonkukansiemenkastike (lasissa)
- Inkerinkakku vas.alakulma
- Itusalaatti oik. alakulma
…
Satu Moilasen raakaruokakurssit syksyllä 2022
***


***
Kurssilla tehtiin maukkaita ruokia Raakaa Meininkiä -kirjan reseptien mukaan:
***


***


***


***


***


***


***
Katso kurssivideo, niin pääset tunnelmaan!
***
jjjj
ERY:n hamppuilta 2.9.2020 Raw’n More -kahvilassa
Helsingin Lauttasaaressa pidetty kurssi tarjosi runsaasti uusia ideoita ja makuja.j
***
ggg
Kiitos tilaisuuden sponsoreille Impolan kasvitilalle ja Raw’n More -kahvilalle! Kiitos myös Pia Jarlakselle, joka antoi paljon uutta tietoa hampun käytöstä elävässä raakaravinnossa.
Kotimaisista oljyhampunsiemenistä saa monta ravitsevaa ja maistuvaa ateriaa.
Öljyhampun toimitusketju on kotimainen, mitä ei voi sanoa monista muista siemenistä. Pohjoisessa kasvaneet hampunsiemenet ovat helpommin käsiteltävissä kuin etelässä kasvaneet kovakuoriset siemenet.
hhhh
Hampunsiemenistä on moneen
Hampunsiemeniä käytetään sellaisinaan, liotettuina tai idätettyinä. Niistä tehdään myös proteiinipitoista rouhetta. Kuorittuja hampunsiemeniä lisätään salaatteihin tai käytetään krakkereiden tekoon.
jjj


jjjj
Aaamupuuro
Puuro on tehosekoitettu. Siinä on mansikkaa, pellavan- ja hampunsiemeniä ja rusinoita… Ja vettä!
jjjj


jjj
Hamppudippi
Tehosekoita kuorittuja hampunsiemeniä maistuvaksi kastikkeeksi. Käytä avokadon, kurkun, parsakaalin tai salaatin kanssa.
jjj
Aamujuoma
Liota siemenet yön yli ja huuhtele aamulla. Kaada liotusvesi pois. Tehosekoita hampunsiemenet veden kanssa. Laita juoma siivilän läpi.
Juo hampunsiemenmaito sellaisenaan tai omenamehulla ja sitruunalla maustettuna. Juomaan voi lisätä hienonnetun banaanin. Banaanin tilalla voit käyttää liotettuja taateleita.
jjjj


hhh
Hampun kasvatukseen liittyvä lupabyrokratia ja rajoitteet ovat tehneet hampusta vähäntunnetun tuotteen. Teollisesti sitä käytetään hyvin vähän, joten hampun ravintokäyttö on kiinni kotimaisten viljelijöiden ja käyttäjien innostuksesta.
***
Mistä hampunsiemenet tunnrtaan? Katso video!
***
jjjj
hhhEh
Raakaa meininkiä -raakaruokakurssi Helsingin keskustakirjasto Oodissa 22.10.2019
Kurssi pidettiin kirjasto Oodissa ERY:n kouluttajan Satu Moilasen johdolla. Kurssilaiset loihtivat kauniin, herkullisen ja terveellisen ateriakokonaisuuden.
jjj


Osallistujat kertovat:
”Todella lämmin kiitos eilisestä raakaravintokurssista, tehokas , antoisa kurssi kolmeessa tunnissa. Kaiken lisäksi pelkäsin miten ”huono”vatsani reagoi ruokaan niinkin myöhään syötynä, mutta ei mitenkään, nukuin erittäin hyvin. Kiitos!”
”Oli kyllä mahtava ja inspiroiva kurssi! Itsellä tuo elävä on jäänyt lähinnä ituihin, salaatteihin ja ”villipirtelöihin”. Pääruokia en ole tainnut tehdä kertaakaan -on vaan ollut vaikea ryhtyä tulkitsemaan reseptejä, joita kotona on ollut jostain 80-luvun alkupuolelta Ervamaan kirjan muodossa. AIka pitkä etsikkoaika!”
kkk


hhhh
Kiitokset sponsoreillemme Green MJK, Mikrofarmi Kiemi, Ruohonjuuri Oy ja Silmusalaatti Oy!
***
Raakaa meninkiä -kurssit antavat hyvän pohjan raakaruoan valmistamiselle kotona
Kurssilaiset saavat tietoa elävästä raakaravinnosta ja käytännön kokemusta ruoan valmistamisesta.
Tästä kirjasta saat ruokaohjeita —>
jjjj
Tule mukaan yhdistyksen toimintaan!
Liity jäseneksi —>
***