ERY:n Toimintasuunnitelma 2023

Elävä raakaravinto ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetiin lauantaina 29.10.2022. Helsingin keskustakirjasto Oodissa, Töölönlahdenkatu 4. Kokokseen on voitu osallistua myös etäyhteyttä käyttäen.

***

Syyskokouksessa vahvistettiin ensi vuoden toimintasuunnitelma ja valittiin uusi hallitus

Elävä raakaravinto ry, aiemmin Elävän ravinnon yhdistys, perustettiin kohta jo 40 vuotta sitten. Äskettäin pidetyssä yleiskokouksessa keskustelimme siitä, onko yhdistykselle edelleen tarvetta.

***

***

Nykyaikainen lääketiede on mahdollistanut sen, että moni elintapasairas pystyy elämään sairauden kanssa monta vuotta. Elävän ravinnon ohjelma taas tarjoaa keinoja, joilla voidaan ehkäistä elintapasairauksien puhkeaminen ja mahdollistaa niistä paraneminen.

***

***

Yhdistyksen järjestämät ruokakurssit ovat mainio paikka harjoitella elävän ruoan valmistamista ja keskustella toisten samanhenkisten kanssa. Vuonna 2022 jäsenille tarjottiin opetusvideoita, joissa elävän ravinnon kouluttajat kertovat elävästä raakaravinnosta sekä näyttävät, kuinka ruokia valmistetaan. Videot ovat edelleen käytettävissä yhdistyksen kotisivulla.

***

***

Vuonna 2023 yhdistys jatkaa lähikurssien järjestämistä

Jo syksyllä 2022 pidetään Raakaa meininkiä -kirjaan perustuva raakaruokakurssi. Kurssi pidetään Helsingin keskustakirjasto Oodin tiloissa.

***

***

Lähikursseja ja jäsentapaamisia pyrimme järjestämään erikseen vuokrattavissa tiloissa ympäri maata. Yhdistys on valmis tukemaan paikallisia eryläisiä kurssien järjestämisessä esimerkiksi tilavuokrien ja opetusmateriaalien suhteen.

***

***

Aloitteen toivotaan tulevan yhdistyksen paikallisilta jäseniltä. Yhdistyksellä on useita alueellisia yhdyshenkilöitä ja uudet ovat tervetulleita. Yhdyshenkilöiden tiedot ilmoitetaan kaikissa Elävän ravinnon
ystävä -lehdissä ja heihin kannattaa ottaa yhteyttä.

***

Ensi syksynä juhlimme yhdistyksen 40-vuotistaivalta

Pitkään toimineelle yhdistykselle tyypillinen haaste on, että yhdistyksen hallituksen työ ei enää kiinnosta, eikä jäsenmäärä kasva. ERY:llä on paljon seuraajia Facebookissa ja kävijöitä kotisivuilla, mutta se ei riitä, jos haluamme kehittää toimintaamme eteenpäin.

***

Kerro kokemuksistasi elävän raakaravinnon kanssa!

Monien järjestöjen tavoin ERY käyttää ison osan vuotuisesta budjetistaan lehtensä julkaisemiseen. Lehteä julkaistaan pääasiassa jäseniä varten ja sen kiinnostavuus riippuu myös meistä. Lehteen kerätään kokemustarinoita elävän raakaravinnon vaikutuksista. Mitä jos osallistuisit jo seuraavan jäsenlehden tekemiseen?

***

***

Tule mukaan toimintaan!

Kun teet vapaaehtoistyötä, saat itse valita, mitä teet ja kuinka paljon. Voit esimerkiksi auttaa kurssien ja tapahtumien järjestämisessä. Saat merkityksellistä tekemistä ja uusia samanhenkisiä ystäviä! Tutustu toimintasuunnitelmaan yhdistyksen kotisuvulla ja tule mukaan toimintaan!

***