Vuoden avaus -keskustelutilaisuus tiistaina 4.2.2020

Kirjasto Oodissa järjestettiin Vuoden avaus -keskustelutilaisuus tiistaina 4.2.2020 klo 17.30-19. Vuoden avaus -tilaisuus Oodissa. Tilaisuudessa kuultiin kahta kokenutta elävän ravinnon kouluttajaa, Irma Tolosta ja Satu Moilasta. Kysymyksiä oli paljon ja osallistujat ehdottivat vastaavien keskustelutilaisuuksien järjestämistä jatkossakin.

Yhdistyksen hallituksen jäsenet kertoivat yhdistyksen toiminnasta ja yhdistyksen järjestämistä raakaruokakursseista.

Elävän ravinnon ohjelman räätälöinti kokemusten perusteella

Keskustelussa tuli ilmi, että meitä on monenlaisia: sairaita, jotka haluavat parantua, niitä, jotka haluavat ylläpitää terveyttä ja jotka haluavat vaihtelua tavalliseen ruokaan.

Puhuimme idätyksestä, versotuksesta ja siitä kuinka jokainen voi adoptoida omaan arkeensa elävästä ravinnosta niitä palasia, jotka sinne suinkin sopivat.

Toiset voivat syödä mitä vaan ja toisilla voi olla esim. suolistovaivojen vuoksi rajoituksia raakaruokavalion käytössä. Hyvän olon ja itselleen sopivat ruokailutottumukset löydät vähitellen. Katso, miten:

Miten elävän ravinnon ohjelmaa voisi soveltaa eri tarpeisiin? 

Toteuttaakseen omat haaveensa ihmisen tulee huolehtia terveydestä. Hyvä työkyky varmistaa haaveiden taloudelliset edellytykset.

Elävä raakaravinto on osoittautunut toimivaksi ratkaisuksi elintapasairauksien ennalta ehkäisemiseen ja niistä parantumiseen.

Siksi ERY haluaa jatkaa tämän tiedon levittämistä sekä jäsentensä tukemista elämätavan muutoksessa. Tavoitteena on myös saada terveydenhoitokustannusten jatkuva kasvupainotteinen käyrä kääntymään laskuun.

Ruoka ja terveys ovat herkkiä aiheita ja moni tarvitsee aikaa selvittää vaihtoehdot rauhassa. Tältä sivustolta löydät perusteet elävän raakaravinnon valinnoille sekä reseptit ja valmistusohjeet.

Tutustu reseptiin > http://elavaravinto.fi/wp/reseptit/

Onnistunut muutos on paras todiste elävän ravinnon parantavasta vaikutuksesta.

Minun tarinani -osio tarjoaa esimerkit henkilökohtaisista onnistumisista, jotka motivoivat muutokseen. Pyydämme jäseniä kertomaan onnistumisista meille ja kerromme niistä lehtemme Minun tarinani – osiossa. 

Lue lisää —>http://elavaravinto.fi/wp/mita-elava-raakaravinto-on/minun-tarinani/

Liity ERY:n jäseneksi

ERY:n jäsenenenä saat yhdistyksen lehden.

Jäsenlehti edistää elävän raakaravinnon käyttäjien kokemusten vaihtoa ja ohjeistaa sen käyttöön liittyvissä asioissa. Pyrimme kokoamaan yhteen kaikki ne, jotka haluavat hyödyntää näitä kokemuksia oman terveytensä parantamiseen.

Tutustu jäsenlehteemme —>http://elavaravinto.fi/wp/wp-content/uploads/2020/01/ery_2020_01_lehti_netti.pdf

Tavoitteenamme on kasvaa laajaksi raakaravintoyhteisöksi, jonka yhteiskunnallinen vaikuttavuus myös kasvaa: kasvisravinto on tehokas keino torjua ilmastomuutosta sekä yksilö- että valtakunnallisella tasolla.

Onnistunut muutos on paras todiste elävän ravinnon parantavasta vaikutuksesta

Pyydämme jäseniä kertomaan onnistumisista meille ja kerromme niistä lehtemme Minun tarina – osiossa. 

Pyrimme laajentamaan yhdistyksen tuntemusta pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. ERY:n sivusto sekä FB-ryhmät tarjoavat tähän uusia mahdollisuuksia. Samalla lähetämme lehtemme paikkakuntien kirjastoihin.

Muistakaa käydä nettisivuillamme ja kommentoida julkaisuja sekä näyttää sivusto tutuille ja lähipiirille.

ERY:n toiminta on saanut tunnistuksen

Yhdistys on saanut Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus Stealta apurahan Maakuntakiertueen järjestämiseen.  Vuonna 2019 ERY:n aktiivi kävi eri paikkakunnilla kertomassa elävän ravinnon ohjelmasta. Samalla olemme saaneet lisää jäseniä.

Yhdistys on saanut myös TE-toimistolta tukea toimistotyöntekijän palkkaukseen. Sekä Riika Savukoski-Singh että Sari Piippo ovat osoittautuneet hallituksen korvaamattomaksi avuksi.

ERY:n tuntemusta on laajennettava

Ilmoittakaa hallitukselle tilaisuuksista joihin ERY voisi osallistua. Tästä hyvänä esimerkkinä oli 23.11 pidetty Paneelikeskustelu yhteistyössä Vegaaniliiton PKS kanssa.

Panelisteina toimivat:

– Johanna Kaipiainen, ETM, laillistettu ravitsemusterapeutti (Vegaaniliitto)

– Antti Ala-Laurinaho ja Mira Tolvanen, a.k.a. Crazy Vegan Couple (Team Green Beat)

– Iiris Juntunen, ETK, ravitsemustieteen maisteriopiskelija, personal trainer (Vegan Fitness)

Hallituksesta olivat mukana Georgi Shurupov ja Pia Jarlas. Läsnä oli noin 30 osallistujaa. Keskustelu eteni Vegaaniliiton laatiman agendan mukaan.

Aiheina mm.

Onko raakaruoka kypsennettyä ruokaa terveellisempää?

Olisiko rasvan ja proteiinin sijaan kuitenkin parempi nojata hiilihydraatteihin?

Kuinkas on urheiluravitsemuksen laita?

Entä mitä ravitsemustiede sanoo tästä kaikesta?

Jokaisen kysymykseen vastasi kaksi ravintoasiantuntijaa ja urheiluvalmentaja. Sen jälkeen ERY:n edustaja kertoi elävän raakaravinnon näkökulman asiaan. Monille vegaaneille oli uutta elävän raakaravinnon terveellisyys kuumennettuun kasvisruokaan verrattuna. Keskustelu oli vilkasta ja vastaavia tapaamisia haluttiin lisää.

Kokemusten vaihto jatkuu ERY:n molemmissa Facebook-ryhmissä

Kysymysten lisäksi laittakaa sinne myös ehdotuksenne tapahtumien järjestämisestä ja kerätkää omalle aloitteelle sopiva tukiryhmä omalla paikkakunnalla. Tulevalle vuodelle ERY ei ole saanut STEA:lta tukirahoitusta Maakuntakiertueelle, joten tänä vuonna meidän on oltava enemmän aktiivisia itse.    

ERY:n toiminta on turvattava

Yhdistyksen toiminnan turvaaminen vaatii kustannusten alenemista. Näitä mahdollisuuksia löytyy mm. jäsenrekisterin ylläpidossa ja kirjanpitoasioissa. Siksi hallitus vaihtoi nykyisen Eebu -ohjelmamme edullisempaan Meri Aktivaan.

Jäsenlehden painaminen ja jakelu muodostavat toiminnan toisen suuren menoerän. Siksi tarjousten perusteella vaihdoimme viime vuosina käytetyn painotalon edullisempaan.

Hallitus päätti, ettemme voi enää jatkossa toimittaa lehden niille, jotka eivät huolehdi jäsenmaksuistaan. Päätimme poistaa jäsenrekisteristä ne jäsenet, jotka eivät useista pyynnöistä huolimatta olleet maksaneet vuoden 2019 jäsenmaksua.

Toiminnan varmistamiseksi kannustamme jäseniä myös tukemaan yhdistystä täydellä jäsenmaksulla.

Jäsenlehden kustannuksia katetaan myös myymällä ilmoitustilaa lehteen. Mainostajien kiinnostusta lehteämme kohtaan on herättävä erilaisin yhteistyötoimin.

Lisää yhteistyötä yhteiskumppanimme kanssa

Hyvänä esimerkkinä voidaan pitää Elävän ravinnon päivää Kampin Ruohonjuuressa lauantaina 7.12.2019. Viiden tunnin aikana Haidi Luukkonen, Sirpa Kallatsa, Georgi Shurupov ja Sari Piippo tarjoilivat vehnänorasshotteja ja kertoivat elävästä raakaravinnosta ja yhdistyksen toiminnasta Ruohonjuuren asiakkaille.

Katso video niin tiedät kuinka paljon raakailija voi löytää itselleen Ruohonjuuren tuotevalikoimasta.

Ruohonjuuren myyntipäällikkö Tuulia Bucciarelli kertoo:

Uskomme, että yhdistyksen perustehtävä on saamassa yhä suuremman painoarvon yhteiskunnassa, jossa niin kutsuttuihin elintapasairauksiin sairastutaan entistä nuorempina.

Muutoksessa onnistuminen perustuu tietämykseen, sitkeyteen ja harjoitteluun uuden ruokaohjelman toteuttamisessa.

Tavataan Oodissa!