Jälkiruoat

Banaaniletut

3 banaania
sitruunamehua

 

Survo banaani tehosekoittimessa ja muodosta noin 10-15 cm halkaisijan lettuja ja laita kuivuriin (lettuja tulee ~5).
Anna olla noin 8-9 tuntia.

Carob-unelma

1,5 dl kuorimattomia seesaminsiemeniä
1,5 dl hasselpähkinöitä
3 banaania
100 g yön yli liotettuja kivettömiä taateleita
6 rkl carobjauhetta
100 g tummia liotettuja aprikooseja
6 kirpeää, karkeasti raastettua omenaa
1 tl luonnonvaniljaa
1 rkl hunajaa
2 kiiviä tai mansikoita koristeluun

 

Jauha seesaminsiemenet ja hasselpähkinät hienoksi. Ripottele ruokalusikallinen jauhetta kakkuvadille.

Sekoita hunaja ja hiukan taatelin liotusvettä jauhettuihin siemeniin. Taputtele paksuhko tahna kelmun avulla kakun pohjaksi.

Levitä puolet raastetuista omenista kakkupohjalle. Soseuta aprikoosit monitoimikoneessa ilman liotusvettä ja levitä sose omenaraasteen päälle. Levitä loput omenaraasteesta aprikoosisoseen päälle. Soseuta taatelit, lisää banaanit, carobjauhe ja luonnonvanilja.

Anna seoksen seistä jääkaapissa 1/2-1 h. Levitä tai pursota se kakun päälle. Koristele kiivillä tai marjoilla. Säilytä viileässä. Voi pakastaa.

Silkkinen jälkiruokaherkku

(Voit käyttää mustaherukoiden tilalla myös mitä tahansa muita marjoja.)

2kpl avokadoa
2kpl keltaista kiivihedelmää (vihreäkin kiivihedelmä käy)
2kpl banaania
2dl (jäisiä) mustaherukoita
1-2dl kylmää vettä

 

Kuori hedelmät ja teho- tai sauvasekoita ne keskenään.
Lisää puolet mustaherukoista ja vettä sen verran että koostumus on sopiva lusikoitavaksi.
Lisää loput marjat ja sekoita varovasti esim. lusikalla, jättäen osan marjoista kokonaisiksi.
Laita tarjolle jälkiruokakuppeihin ja nauti!

(akts4779)

Mustikkajäätelö

Ota pakastimesta pussi jäisiä mustikoita
Sekoita joukkoon hieman cashewpahkinöitä tehosekoittimella tai sauvasekoittimella,
Jäätelö syödään kun se on vielä viileää ja jäykkää.

 

Cashewpähkinöistä huomio:
koita löytää sellaisia pähkinöitä joita ei ole paahdettu 200 asteessa, vaan jotka on käsitelty elävän ravinnon periaatteiden mukaan alle 40 asteessa.

(Hikkaduwa)

Herkullinen omenapiirakka

Pohja

2 kupillista kuivia manteleita
1 tl suolaa
2 kupillista taateleita ilman siemeniä

Kastike

1/2 kupillista taateleita ilman siemeniä
1 appelsiini (ilman kuoria ja siemeniä)
hieman vettä jos tarvitaan

Päällys

5 kupillista omenoita, kuorittuja, ilman siemeniä ohueksi leikattuja (n. 5-6 omenaa)
1 kupillinen rusinoita
2 ruokalusikallista kanelia

 

Pohjan tekemiseksi hienonna mantelit ja suola monitoimikoneessa ihan pieniksi (jos haluat rakeisempaa, älä jauha niin kauan). Laita vuoan pohjalle hieman manteliseosta. Lisää vähitellen taatelit koneeseen, jotta ne sekoittuvat mantelinpaloihin. Levitä seos vuokaan kauniisti.

Tehdäksesi kastikkeen laita ensin appelsiini tehosekoittimeen, lisää sitten taatelit ja sekoita. Lisää tarvittaessa hieman vettä.

Tehdäksesi päällisen laita omenat suureen kulhoon rusinoiden kanssa. Sekoita ne kaneliin ja kastikkeeseen. Lusikoi osa täytteestä pohjan päälle ja asettele kauniisti omenan viipaleet päälle.