KURSSIVIDEOT

Tänä vuonna kurssitoiminta siirrettiin verkkoon.  Facebook -ryhmissä ja kotisivulla olemme julkaisseet Irma Tolosen, Riika Kandholan sekä Valo Kainulaisen verkkokursseja. Lähikurssien alkamisesta tiedotamme, kun niitä voidaan toteuttaa. Seuratkaa edelleen ERY:n kotisivua, Facebookin ryhmiä ja Instagramia!

Näin kasvatat vehnänorasta

Riika Kandhola kertoo vehnänorasmehun terveysvaikutuksista ja Irma Tolonen näyttää miten sitä kasvatetaan:

kkkkkkkkk

Valo Kainulaisen HELPPO ALOITUS -videot

Neliosaisessa videosarjassa Valo kuvaa elävän raakaravinnon tärkeimmät valmistusmenetelmät: liotus, idätys ja tehosekoitus. Katso video ja kokeile!

jjjj

hhhh

Irma Tolosen ELÄVÄN RAVINNON PERUSKURSSI

Irma Tolonen on restonomi ja kokenut elävän ravinnon kouluttaja. Kymmenen vuoden aikana hän on vetänyt elävän ravinnon koulutuksia muun muassa Helsingin työväenopistossa. Irma on selvittänyt tarkasti ruokavalion ravintosisällön ja proteiiniarvot ja tuntee kokonaisvaltaisesti terveellisen ruokavalion kulmakivet aminohappoineen kaikkineen.

hhhh

hhhh

Kurssien vetäjät ovat valmiita etäkeskusteluun, jos halukkaita siihen on. Ilmoita halustasi osallistua etäkeskusteluun sähköpostitse: ery@elavaravinto.fi

hhhh

ERY:n perinteiset lähikurssit

Lähikurssi on ollut hyvä paikka nähdä ja kokea miten valmistetaan elävää raakaravintoa, kaikkein ilmastoystävällisintä ruokaa. Elävä ravinto eroaa raaka-aineiden ja niiden käsittelytapojen osalta perinteisestä ruuanlaitosta. Kouluttaja näyttää kuinka helposti saa tehtyä monenlaisia maistuvia ruokia.

Kurssilaiset saavat tietoa elävästä raakaravinnosta ja käytännön kokemusta ruoan valmistamisesta. ERY:n lähikursseilla saa aina ruokaohjeet mukaan paperikopioina ja halutessaan myös tiedostona. Ruokaohjeet saa halutessaan myös ruotsiksi.

jjjj

RAAKAA MEININKIÄ -kurssi 22.09.2019

hhh

jjjj

Raakaa meininkiä -kurssi pidettiin kirjasto Oodissa ERY:n kouluttajan Satu Moilasen johdolla. Kurssilaiset loihtivat kauniin, herkullisen ja terveellisen ateriakokonaisuuden. Kiitokset sponsoreillemme Green MJK, mikrofarmi Kiemi, Ruohonjuuri Oy ja Silmusalaatti Oy. Katso kuinka helposti syntyy raakaruokaa ja varaa paikka seuraavalle kurssille!

Kurssi antoi hyvän pohjan raakaruoan valmistamiselle kotona!

Kokkauskursseilla ei käytetä gluteenipitoisia raaka-aineita eikä valkoista sokeria.

hhhh

RAAKARUOKAKURSSI Lahdessa 24.01.2019 Koiskalan kartanossa

ERY järjesti kurssin yhteistyössä Tosiruoka Nina Westerbackin ja Koiskalan kartanon kanssa. Koiskalan kartanossa pidetty kurssi oli osa ERY:n maakuntakiertuetta. Katso video:

jjjj

jjjj

Muutama kommentti kurssilta:

“Ihana miljöö ja pieni, kodikas ryhmä. Paljon kivempi kuin suurkeittiössä.”-kurssiosallistuja.

“Olet helposti lähestyttävä ihminen ja kurssista jää kiva fiiis. Sellainen fiilis, että teet työtä täydellä sydämellä”-kurssiosallistuja.

“Parasta on tehdä yhdessä ruokaa sun hyvällä opastuksella. Koko ympäristö on kaunis ja ihana. Osaat opastaa hyvin. Ihailen rauhallisuuttasi ja selkeyttäsi.”

jjjjj

Lisää ERY:n lähikurssista —>

hhhh

Elävän raakaravinnon lähikurssien historiasta

Ruoan kypsentämiseen käytettävät valmistusmenetelmät sekä raaka-aineet vaihtelevat suuresti eri puolilla maapalloa. Sen sijaan elävän ravinto on samaa ympäri maailmaa.

Ann Wigmore kehitti idättämisen ja versottamisen sekä vehnänoraan kasvattamisen ja puristamisen mehuksi. Hän korosti lehtivihreän ja vihermehujen tärkeyttä paranemisprosessissa ja otti käyttöön modernin keittiökonetekniikan, jonka avulla ruoka voitiin mehustaa, soseuttaa ja pilkkoa, mikä teki ruoansulatuksen helpoksi. Ann Wigmore piti elävän ravinnon kursseja myös Suomessa viitenä kesänä peräkkäin.

Suomessa elävää ravintoa ovat edistäneet muun muassa Monica Dahl-Partonen ja kasvisravintola Aurinkotuulen perustaja ja Elävä ravinto -kirjan kirjoittaja Elsa Erwamaa.  

Ahvenenmaan elävän ravinnon instituutti opetti elävän ravinnon tekoa 1980-luvulta aina tälle vuosikymmenelle asti. Nyt lähimmät elävän ravinnon kurssikeskukset sijaitsevat Ruotsissa. Elävän ruoan tekoa voi opetella kurssikeskuksissa ulkomailla Ruotsissa, Puerto Rikossa tai USA:ssa.

Kokkailupiiri tekee raakapuuroa Suvi Tikamon johdolla 10.11.2012

Perinteissä tuorepuurossa käytetään suomalaiseen tapaan kaurahiutaleita, mutta elävän ravinnon kokki tekee hyvän puuron pellava- ja chiasiemenistä tai tattarijyvistä. Siemenet liuotetaan ennen käyttöä ja tattarihyvät voi idättää. Veteen tehosekoitettu tuorepuuro maistuu hyvältä, kun lisäät lisukkeeksi esimerkiksi, liuotettuja rusinoita ja marjoja. Katso video:

hhhh

hhhh

Raakailun ABC  -kurssin Outi Rinteen johdolla 08.10.2011

Elävästä ravinnosta ponnistava ruokatrendi on synnyttänyt Suomeen paljon raakakokkailuun liittyviä kursseja. Outi Rinne kouluttaa ja kirjoittaa ravinnosta ja mielen hyvinvoinnista sekä järjestää aiheesta koulutuksia. Rinne on hyvin perehtynyt kasvis- ja raakaruokaan. Katso video:

hhhh

hhhh

Zucchininuudelit on raakailijan arkiruokaa. Outi Rinne näyttää miten sitä saa kesäkurpitsasta spiraalileikkurilla. Katso, miten kesäkurpitsasta voi tehdä nauhaa tai spagettia spiraalileikkurilla. Tämä on hauska tapa valmistaa raakapastat niin porkkanoista kuin kesäkurpitsoista.

Vihanneksista voit leikata kolmenkokoista nauhaa: ohutta, spiraalimaista tai ohuempaa tai leveää nauhaa. Näin saat värikkäitä ja koristeellisia suikaleita salaattiin! Katso video:

hhh

hhhh

Täyteläinen ja terveellinen kastike syntyy cashewpähkinöistä. Liotuksen myötä niistä saa aikaan myös silkkisen sileitä tahnoja. Outi Rinne näyttää miten. Vitamixin tehosekoittimella valmistat kaikkea mehuista keittoihin. Katso video:

hhh

hhhhh

ERY:n pikkujoulut 2.11.2011

Raakaruoka on taipuisa konsepti, joka muotoutuu taitavissa käsissä melkein miksi tahansa: keitoiksi, kastikkeiksi, mehuiksi, pastaksi, leiväksi ja täytekakuiksi. Nyt Suvi Tikamon johdolla valmistetaan jouluruoat. Katso video:

hhhh

hhhh

Tule mukaan yhdistyksen toimintaan!

ERY:n toiminnan suunnittelu ja toteuttaminen on ERY:n hallituksen vastuulla. Yhdistyksen hallitus valitaan yleisessä syyskokouksessa.

hhhh

Jos et vielä ole Elävä raakaravinto ry:n jäsen, liity nyt!

hhh

hhh

hhhh

Tervetuloa mukaan!