Suolisto kuntoon sellerimehulla

Näissä videoissa Elävä raakaravinto ry:n jäsen Asta Laiho kertoo, miten sellerimehun käyttö on auttanut häntä elävälle raakaravinnolle siirtymisessä, joka taas on auttanut häntä suolistovaivojen paranemisessa. Suolistosairauksia sairastavien etujärjestö IBD:n mukaan ärtyvän suolen ensi­sijainen hoito on sopivan ruoka­valion etsiminen. Kun raakaravinnon kanssa on tullut esimerkiksi ilmavaivoja, moni on pohtinut luovuttamista, koska olosta tulee niin pahoinvoiva.

Astaa haastatteli ERY:n hallituksen varapuheenjohtaja Riika Kandhola.

Viisiosainen videosarja kuvattiin heinäkuussa 2023.

Miksi Asta halusi siirtyä elävälle raakaravinnolle ja miten sellerimehu auttoi häntä muutoksessa?

Asta kertoo, miten hän löysi sellerimehun ja antaa vinkkejä mehun makuun tottumiseksi.

Miksi sellerimehu on Astalle niin käänteentekevä? Miten suoliston kunto vaikuttaa ravintoaineiden imeytymiseen? Asta kertoo, miten mehuannosta lisätään vähitellen.

Kuinka paljon sellerimehua kannattaa juoda päivittäin ja mihin aikaan päivästä? Miten proteiinin ja rasvan käyttöön kannattaa kiinnittää huomiota ruuansulatusta vahvistettaessa? Näin yhdistelet kasvisproteiineja oikein ja edistät hyödyllisten ravintoaineiden imeytymistä!

Pese sellerinvarret etukäteen ja säilytä niitä kuivina jääkaapissa. Näillä vinkeillä helpotat sellerimehun arkikäyttöä ja maksimoit sen vaikutuksen.