Vehnänorasmehu

Vehnänorasmehu on Ann Wigmorin luoma elävän ravinnon peruskivi. Eräät vehnänoraan terveysvaikutukset saattavat johtua siitä, että siinä on vihreiden kasvien ravintoaineita poikkeuksellisen runsaat määrät. Vehnänoraan arvellaan tasapainottavan sokeriaineenvaihduntaa, tehostavan kuona-aineiden ja raskasmetallien poistumista kehosta sekä parantavan veren virtausta ja hapen kulkua elimistössä. Eräät vehnänoraan sisältämät aminohapot saattavat tehostaa elimistön energia-aineenvaihduntaa. Vehnänoraan käyttö on myös yhdistetty suolistosyövän riskin alenemiseen.

Vehnänorasluennot

Riika Kandhola on ERY:n vuoden 2021 hallituksen varapuheenjohtaja. Riika on luennoinut vehnänoraasta ERY:n maakuntakierroksilla.

Lue lisää —>

Mikä tekee vehnänorasmehusta todellisen superjuoman? Mitkä ovat sen terveydelliset vaikutukset? Nyt nämä luennot ovat videoituina.

***

***

***

Miksi kannattaa kasvattaa vehnänorasta?

Vehnäoras sisältää runsaasti lehtivihreää eli klorofylliä (0,04 %). Vehnänoraan sisältämiä vitamiineja ovat A-, C-, E-, K- ja useat B-ryhmän vitamiinit. Lisäksi vehnänoras sisältää muun muassa lykopeenia, betakaroteenia, luteiinia ja kseaksantiinia.

Vehnänoraissa on tutkittu olevan yli 90 mineraalia. Näistä huomattavimpina määrinä ovat kalium, magnesium ja rauta, jota voi olla jopa 34 mg/100 g:ssa. Näiden lisäksi runsaina esiintyvät mangaani, seleeni, natrium, sinkki, jodi, kupari ja rikki.

Vehnänoraassa on terveydelle hyödyllisiä entsyymejä. Tuoreesta vehnänoraasta puristetussa mehussa on runsaasti entsyymejä, muun muassa amylaasia, lipaasia, proteaasia, sytokromioksidaasia, transhydrogenaasia ja superoksididismutaasia.

Vehnänoras sisältää kaikki välttämättömät aminohapot. Runsaimpina glutamiinihappo, alaniini, arginiini, leusiini, proliini ja valiini. Jonkin verran siinä on myös kystiiniä, metioniinia, seriiniä ja tryptofaania.

Mistä muusta voisit saada saman verran tervehdyttäviä ainesosia, kuin omasta ja maukkaasta vehnänoraastasi?

Tässä videossa Riika Kandhola kertoo siitä, mikä tekee vehnänorasmehusta todellisen superjuoman. Käytä kuulokkeita, niin ääni on parempi!

jjjj

kkkkkkkkk

hhhhh

Seuraavassa videossa Riika kertoo vehnänoraan kasvatuksesta ja näyttää miten mehua puristetaan sähkökäyttöisellä mehunpuristimella.

hhhh

***

***

Video-opas vehnänoraan kasvattamiseen

Neliosaisessa sarjassa kokenut elävän ravinnon kouluttaja Irma Tolonen näyttää miten:

– valmistelet jyvät idätystä varten

– kylvät jyviä kasvualustalle

– kastelet juurimattoa

– korjaat satoa

– mehustat oraita.

Irman kuvaamat menetelmät ovat monen vuoden kokemuksen tulos: ”Ennen löytämääni tietoa homehdutin oraat monen vuoden ajan”.

Videoiden avulla opit istuttamaan, kasvattamaan ja puristamaan vehnänorasmehun. Jokaisessa kasvatusvaiheessa on omat niksinsä. Videoiden avulla varmistat ettei sato homehdu, sato on runsas ja maku on hyvä.

***

Video-opas on saanut hyvää palautetta:

”Tällaista tietoa olen kaivannut ”harjoitellessani” viimeiset kaksi vuotta vehnänoraan kasvatusta. Mehua on tullut, mutta sato ei ole ollut yhtä hyvä kuin Irmalla! Tällainen käytännön ja kokemuksen tuoma tieto on kullanarvoista!”

***

Osa 1: Istuttaminen

Ensimmäisessä osassa Irma käsittelee istuttamista. Moni on huomannut, kuinka helposti sato homehtuu tai maku on huono. Oppaan neuvojen avulla vältät homehtumiset ja mauttomuudet.

*** 

***

****

Osa 2: Juurimaton kastelu

Nyt on aika ottaa vehnänorasistutuksen päältä paino pois ja antaa oraan kasvaa. Tässä videossa Irma Tolonen näyttää, miten juurimatto kastellaan:

***

***

Leikkaaminen, osa 3

Tässä videossa Irma Tolonen näyttää miten leikkaat ja säilytät vehnänoraan. Katso, kuinka paljon oraita saat yhdeltä tarjottimelta.

***

***

***

Vehnänoraanmehun puristaminen, osa 4

Video-oppaan viimeisessä osassa Irma Tolonen näyttää miten vehnänorasmehua puristetaan käsi- ja sähkökäyttöisellä puristimella. Hyvä ja runsas mehu on kiitos viljelijälle!

***

***

Miksi kannattaa kasvattaa vehnänorasta?

Vehnäoras sisältää runsaasti lehtivihreää ja vitamiineja. Mistä muusta voisit saada saman verran tervehdyttäviä ainesosia, kuin omasta ja maukkaasta vehnänoraastasi?