Raakaruokaa kesät talvet

Riikan ruokavideoiden avulla jokainen onnistuu ruoanlaitossa. Reseptit ovat ERY:n Raakaa meininkiä -kirjasta. Videon voi katsoa useampaan kertaan, jos joku asia on jäänyt epäselväksi.

**

***

Tässä videossa Riikä Kandhola näyttää miten teet nopeasti suklaiset pallerot. Kuivatut hedelmät ja pähkinät tarjoavat monta makuyhdistelmää.

***

***

Mikään ei voita suklaista raakakakkua! Kokeile raakakakkuun myös muita pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä ja marjoja.

***

jjj

Tässä videossa Riika tekee mansikkasorbetin. Sorbetin voi tehdä monista hedelmistä ja marjoista.

hhh

ggg

Suurin osa perinteisistä jouluresepteistä voi muokata raakaruuaksi. Riika Kandhola näyttää kurssivideolla yhdessä pikkutonttu Jaydenin kanssa miten. Reseptit ovat ERY:n Raakaa meininkiä -kirjasta. Valitse haluamasi resepti ja valmistaa ateria silloin kun sinulle sopii.

gggggg

ggg

Porkkana sopii lumiukon nenään, mutta vielä parempi siitä on tehdä jouluruokaa!

ggg

ggg

Isossa-Britanniassa sitä kutsutaan nimellä swede tai swedish turnip. Ranskalaiset ja amerikkalaiset taas käyttävät siitä nimeä rutabaga. Runsaasti C-vitamiinia sisältävää lanttua kutsutaan myös Pohjolan appelsiiniksi. Lanttu säilyy hyvin varastoituna ja se on erinomainen talvinen vitamiinilähde.

ggg

ggg

Valmistuksessa käytetty voi tai öljy sulatetaan miedolla lämmöllä vesihauteessa, jonka jälkeen kuivat aineet sekoitetaan tasaisesti joukkoon. Tämän jälkeen massa kaadetaan muotteihin ja levynä suklaan annetaan jähmettyä jääkaapissa tai pakastimessa.

Tätä helpommin on herkkua vaikea tehdä!

ggg

ggg

Valmistusaineina käytetään raakakaakao, kylmäpuristettu kookosöljy, kylmäpuristettu kaakaovoi, sekä marjat ja pähkinät maun mukaan. Valmistusaineita ei kuumenneta yli 45 asteen missään vaiheessa valmistusta.

ggg

ggg