Pääruoat

Itusalaatti

1 rkl punaisen linssin ituja
1 rkl vihreän linssin ituja
4 kpl hapanpapuja
1 rkl mungpavun ituja
1 rkl sinimailasen ituja
1 dl hapankaalia

 

Ainekset sekoitetaan keskenään salaatiksi.

Kesäkurpitsapasta

Tehdään kesäkurpitsasta spagettia, siihen voi käyttää jotain erillisiä vihannessilppureita.
Esim. siivuaa kesäkurpitsan juustohöylällä viipaleiksi ja edelleen veitsellä leikaten ohueksi suikaleiksi
Tämän kanssa sopii esim. tomaattikastike:

3 tomaattia
5 suikaletta aurinkokuivattua tomaattia
oliiviöljyä
valkosipulin kynsi
mustapippuria
ruususuolaa

 

Vedetään ainekset leikkurissa sekaisin. Jälkeenpäin voi lisätä vaikka liotettuja/idätettyjä auringonkukan siemeniä.
Annoksen päälle ripotellaan pähkinöistä tehtyjä parmesaanijuustoa (juustoon voi lisätä oluthiivahiutaleita).

Kesäkurpitsapasta 2

Öljytön ja suolaton kastikevaihtoehto

250g tomaatteja
2 mangoa
1 kevätsipuli (ei pakollinen)
1 sellerin varsi
½-1 nippu korianteria

 

Sekoita ainekset tehosekoittimella soseeksi ja lisää kesäkurpitsa"pastan" joukkoon.
Koristeena voi käyttää mietoja yrttejä kuten korianteria tai basilikaa.

Porkkanapatee

6 kpl porkkanoita
50 g manteleita
1 sitruunan mehu
1 avokado

Erota porkkanoista kuitu ja mehu mehulingolla, lisää osa mehusta kuituihin. Mausta massa sitruunamehulla ja levitä se laakeaan astiaan. Sose ei saa olla kuivaa eikä liian märkää. Tee keskelle syvennys kuin piirakalle ja peitä pinta avokadosiivuilla.

 

Jauha mantelit yhdessä porkkanamehun kanssa tehosekoittimessa ja lisää puolet sitruunamehusta.
Lisää porkkanamehua, jos on tarpeen.
Kastikkeen tulee olla hieman sakeaa ja maukasta.
Kaada kastike avokadojen päälle syvennykseen. Koristele auringonkukanversoilla ym. vihreällä.