Smoothiet

Vihersmoothie

1 salaatti
2 banaania
1 avocado
2 dl vettä
* 1/2 – 1 rkl viherjauhetta
** l/2 dl liotettuja manteleita, pähkinöitä tai siemeniä (raakoja)

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita.
* Saat lisää ravintoarvoja lisäämällä smoothien joukkoon haluamaasi viherjauhetta. Viherjauheena voit käyttää spiruliina-, chlorella-, vehnänoras-, tai ohranorasjauhetta. Tai näistä valmistettua viherjauheseosta.
** Ravintoarvot lisääntyvät, jos lisäät joukkoon liotettuja manteleita, pähkinöitä tai siemeniä.

Käytä mahdollisimman tummanvihreää salaattia, esim. Romaine- tai tammenlehtisalaattia, sillä lehtivihreää on eniten tummassa salaatissa. Myös pinaatin lehdet ovat loistavia smoothieihin.
Banaani ja avocado peittävät hyvin ”vihreää” makua ja sakeuttavat smoothieta.
Banaaneissa on myös paljon entsyymejä ja kaliumia. Jo puolikkaasta avocadosta saat päivän omega 3 ja -6 tarpeen, lisäksi siinä on paljon vitamiineja ja kivennäisaineita.
Voit myös halutessasi lisätä esim. persiljaa, pinaatinlehtiä, yrttejä, voikukan lehtiä, ituja, tai vaikka mangoa smoothiin. Veden määrällä voit säädellä smoothien joko lasista juotavaksi tai lautaselta lusikalla syötäväksi. Vihreä smoothie on terveellinen ja valmiiksi kehoon hyvin imeytyvässä muodossa.

Marjasmoothie

2 dl mustikoita
2 dl vadelmia, mansikoita tai boysenmarjoja
1 dl vettä
2 banaania
* 1-2 rkl proteiinijauhetta
** l/2 dl liotettuja manteleita, pähkinöitä tai siemeniä (raakoja)

Laita ainekset tehosekoittimeen ja sekoita.
* Voit lisätä smoothien ravintoarvoja lisäämällä joukkoon proteiinijauhetta. Nykyisin markkinoilla on saatavilla myös erilaisia raakaproteiinijauheita.
** Ravintoarvot lisääntyvät, jos lisäät joukkoon liotettuja manteleita, pähkinöitä tai siemeniä.

Jos otat marjat ovat suoraan pakastimesta, saat jäätelömäisen tuloksen.
Veden määrällä voit säädellä miten kiinteän lopputuloksen haluat. Voit halutessasi ripotella smoothien päälle pellavansiemenrouhetta. Hyvää tuoretta marjamehua saat lisäämällä smoothiin enemmän vettä.