Elävän ravinnon valmistustavat

Elävän ravinnon valmistustapoja ovat liottaminen, idätys, oraiksi ja versoiksi kasvattaminen, hapattaminen, soseuttaminen, tehosekoitus ja kuivatus.  

Helpoin tapa varmistaa tuoreen ja ravinnepitoisen ruuan saaminen on itujen ja versojen kasvattaminen. Sitä on helppo harrastaa kotona melko pienessäkin tilassa, ja tuoretta ruokaa on näin saatavilla ympäri vuoden. Idut ja versot ovat ravinnepommeja: siementen ravintoainepitoisuudet lisääntyvät huikeasti idätysprosessin aikana.

Kuinka paljon pitää syödä elävää ravintoa ollakseen elävän ravinnon syöjä?

Elävän ravinnon syöjä on henkilö, jonka ruoasta 75 % tai enemmän on elävää raakaravintoa. Mitä enemmän, sen parempi. Sairauksien parantamiseksi suositellaan 100 % elävää ravintoa.

Mitä välineitä tarvitsen aloittaakseni?

Tehosekoittimen

Kuivurin

Idätysastioita