MUREKKEET, SIENIPATE, PUNAKAALISALAATTI, SIEMENKASTIKE JA RAAKAKAKKU
Aloitteleva kasvissyöjä syö tomaatilla ja kurkulla ryyditettyä salaattia, mutta niistä on vaikea kasata suositeltua puolta kiloa kasviksia päivässä.
Sen sijaan juuresten avulla saat helposti täyteen tämän kasvissyöntisuosituksen. Juuresten suurin etu on se, että niiden kuitupitoisuus on hyvä.
Monen vatsa ei kestä kuitenkaan juureksia raakoina, jolloin ratkaisu on ollut syödä ne kypsennettyinä. Raakailijat sen sijaan hienontavat ne tehosekoittimessa tai monitoimikoneella.
Irma Tolonen näyttää miten lantusta ja porkkanasta saa maukkaita ja ravitsevia murekkeita.
JJJJ
LANTTUMUREKE
Lanttu on hyvin C-vitamiinipitoinen. Siinä on rikkipitoisia yhdisteitä, joiden tiedetään suojaavan syöpäsairauksilta. Lantun ravintoarvot ovat parhaimmillaan kypsentämättömässä ruuassa, kuten muidenkin juuresten.
HHHHH
JJJJ
PORKKANAMUREKE
Suomalaiset ovat kovia syömään porkkanaa, ja sitä voi syödä monessa eri muodossa.
Porkkanasta saat B-, C- ja E-vitamiineja. Siinä on myös paljon antioksidantteja ja hivenaineita. Parhaiten porkkanat tunnetaan beetakaroteenistaan, joka muuttuu ihmisen elimistössä A-vitamiiniksi. A-vitamiini on tärkeä varsinkin silmille.
JJJJ
HHHH
SIENIPATEE
Herkkusienet sisältävät kaliumia, B-vitamiineja ja jodia, jotka tukevat aineenvaihduntaa. Herkkusienissä on myös runsaasti rautaa. Niiden kuidut muodostavat suolistossa geelimäisen hyytelön, joka auttaa ruuansulatusta. Erityisen paljon sienissä on hyviä beetaglukaanikuituja.
hhh
hhhh
PUNAKAALISALAATTI
Punakaalisalaatti on oikea ilo silmälle, mutta samalla se on hyväksi myös elimistölle. Punakaali voi olla salaatin ainoa vihannes tai sekaan voi laittaa muitakin vihanneksia ja hedelmiä. Punakaali sisältää antioksidantteja ja runsaasti C- ja E-vitamiinia. Punakaali auttaa kehoa tuottamaan sappinestettä ja tukee ruoansulatusta.
Punakaalissa on runsaasti kuitua, ja sitä pitää pureskella perusteellisesti. Työn helpottamiseksi punakaalia raastetaan monitoimikoneella. Raaka punakaali sisältää kypsennettyä enemmän vitamiineja, kivennäisaineita ja antioksidantteja.
Punakaalin hienontamiseen tarvitset terävän veitsen ja leikkuulaudan. Leikkaa kaalinpää puoliksi ja sitten puolikas vielä puoliksi. Leikkaa kanta pois. Leikkaa sitten kaali paloiksi ja syötä palat monitoimikoneeseen.
hhhhh
hhhh
JUHLAKASTIKE
Juhlakastike sisältää auringonkukansiemeniä, ananasta ja mausteita. Auringonkukansiemen on varsinainen voimapesä. Siemenet sisältävät runsaasti muun muassa magnesiumia, fosforia, rautaa, sinkkiä ja seleeniä. Lisäksi niissä on runsaasti kuitua ja kasvisteroleita.
jjjj
hhh
HELKAN KAKKU
Monet meistä ovat maistaneet Silvopleessä Helkan kakkua ja ihastuneet.
Resepti on Satu Silvon ja Silvopleen Elinvoimaa kasvisruoasta -kirjassa ja elävän ravinnon kouluttaja Irma Tolonen näyttää miten kakku tehdään.
jjjjj
Jjjj
Haluatko keskustella elävästä ravinnosta?
Irma Tolonen on valmis videoita tukevaan etäkeskusteluun elävästä raakaravinnosta, jos halukkaita siihen on. Ilmoita halustasi osallistua täyttämällä alla oleva lomake, tai sähköpostitse: ery@elavaravinto.fi.
- Verkkokeskustelun vetäjänä toimii kouluttaja Irma Tolonen.
- Keskustelun ajankohdasta ilmoitetaan ilmoittautuneille sähköpostitse.
- Linkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostiin keskustelupäivänä ennen aloitusta.