Raakabaarit

Miten leikkaat juuri pakastimesta otettua raakakakkua? Miten teet mureketta villivihanneksista ja pähkinöistä? Miten käytät vehnäorasmehua terveyden parantamiseksi? Entä mitä etuja ERY:n jäsenyys tarjoaa? Raakabaari antoi vastauksen näihin kysymyksiin. Katso video:

Kahdeksan vuoden aikana ERY järjesti toimitilassaan Museokadulla perinteisiä Raakabaareja 4 kertaa vuodessa. Vetäjinä toimivat eryläiset itse sekä nimekkäät kokit. Esimerkiksi 19.11.2011 järjestetyn Raakabaari 2:n menusta vastasi keittiömestari Suvi Tikamo.

Raakaruokien teko on kuin kokkailutaidon keksimistä uudelleen – paitsi, että nyt ei kypsennetä. Parasta tässä trendissä on se, että terveyden rinnalla pyritään myös makunautinnon maksimointiin. Suvi Tikamo näyttää miten. Suvi on espoolainen keittiömestari ja raakakakkuyrittäjä. Raakaruoasta kiinnostuneena hän on perustanut My name is Cake -raakakakku- ja cateringyrityksen.

Raakabaarit osoittautuivat erinomaiseksi paikaksi tutustua uusiin makuihin ja verkostoitua samanhenkisten kanssa. Halukkaat ilmoittautuivat talkoolaisiksi opettelemaan raakaruokien valmistusta. Etukäteen tehtiin kuivattuja kräkkereitä ja raakakakkuja ja kasvatettiin ituja ja versoja. Kastikkeita, salaatteja ja murekkeita tehtiin samana päivänä aamupäivällä ennen tarjoilun alkua. Raakabaarin jälkeen talkoolaiset kokoontuivat omaan illanviettoon.

ERY sai paljon uusia jäseniä Raakabaarien kävijöistä. Heitä hämmästytti ruoan maukkaus ja aterian jälkeinen tasapainoinen olo. Maistamisen jälkeen monille syntyi halu tarjota raakaravintoa myös perheelle ja monet alkoivat aamuisin valmistaa hedelmä- ja kasvissmuuteja (smoothie) sekä kokkailla kotona erilaisia elävän raakaravinnon ruokia.

04.02.2012 Raakakakkujen juhla Raakakakuissa ratkaisee houkutteleva ulkonäkö, maku ja suutuntuma. Raakabaarin vetäjänä oli Maria Lönnqvist. Onnistunut tulos vaatii tarkkuutta ja harjoittelua.

17. 11.2012 Raakabaari 6:n ohjelmassa olivat muun muassa vihermehut

Raakabaarit oli rakennettu aina jonkun teeman ympärille. Esimerkiksi 18.8.2013 Raaka baari 9:n  menu oli berliiniläisen raaka gourmet chef Boris Lauserin käsialaa ja teemana aasialainen ruoka.

18.3.2017 järjestetyssä Raakabaarissa jokainen uskaltautui maistamaan raakaravintoa vaikka ei ollut edes  kasvissyöjä. Moni onkin kertonut kokeneensa ihan mielettömän wow-elämyksen käytyään Raakabaarissa maistelemassa itselleen ennestään tuntemattomia raakaherkkuja.

Raakabaarin kokkitiimi seisoo ylpeänä terveellisen ruoan takana: ”Tärkeysjärjestyksen pitäisi olla maku, ulkonäkö ja hyvä olo. Meillä raakaruoka ei vain maistu ”terveelliseltä” vaan se hullaannuttaa!”