Miten leikkaat juuri pakastimesta otettua raakakakkua? Miten teet mureketta villivihanneksista ja pähkinöistä? Miten käytät vehnäorasmehua terveyden parantamiseksi? Raakabaari antoi vastauksen näihin kysymyksiin.
Kahdeksan vuoden aikana ERY järjesti toimitilassaan Museokadulla perinteisiä Raakabaareja 4 kertaa vuodessa. Vetäjinä toimivat eryläiset itse sekä nimekkäät kokit.
Satu Moilanen ja Suvi Tikamo
Raakabaarit osoittautuivat erinomaiseksi paikaksi tutustua uusiin makuihin ja verkostoitua samanhenkisten kanssa. Halukkaat ilmoittautuivat talkoolaisiksi opettelemaan raakaruokien valmistusta.
Kastikkeita, salaatteja ja murekkeita tehtiin samana päivänä aamupäivällä ennen tarjoilun alkua Etukäteen tehtiin
kuivattuja siemenleipiä
Raakabaarin kokkitiimi seisoo ylpeänä terveellisen ruoan takana: ”Tärkeysjärjestyksen pitäisi olla maku, ulkonäkö ja hyvä olo. Meillä raakaruoka ei vain maistu ”terveelliseltä” vaan se hullaannuttaa!”
hhhhhh
Raakabaarit oli rakennettu aina jonkun teeman ympärille
Esimerkiksi 18.8.2013 Raaka baarin menu oli berliiniläisen raaka gourmet chef Boris Lauserin käsialaa ja teemana aasialainen ruoka.
18.3.2017 järjestetyssä Raakabaarissa jokainen uskaltautui maistamaan raakaravintoa vaikka ei ollut edes kasvissyöjä. Moni onkin kertonut kokeneensa ihan mielettömän wow-elämyksen käytyään Raakabaarissa maistelemassa itselleen ennestään tuntemattomia raakaherkkuja.
hhhhhhhhhhhhh
hhhhhhhhh
19.11.2011 järjestetyn Raakabaarin menusta vastasi keittiömestari Suvi Tikamo.
Suvi Tikamo näyttää miten. Suvi on espoolainen keittiömestari ja raakakakkuyrittäjä. Raakaruoasta kiinnostuneena hän on perustanut My name is Cake -raakakakku- ja cateringyrityksen.
hhhhhhhhhh
04.02.2012 Raakakakkujen juhla
Raakakakuissa ratkaisee houkutteleva ulkonäkö, maku ja suutuntuma. Raakabaarin vetäjänä oli Maria Lönnqvist. Onnistunut tulos vaatii tarkkuutta ja harjoittelua.
jjjjjjjj
17. 11.2012 Raakabaarin ohjelmassa olivat vihermehut
hhhhhhhh
ERY sai paljon uusia jäseniä Raakabaarien kävijöistä
Heitä hämmästytti ruoan maukkaus ja aterian jälkeinen tasapainoinen olo. Maistamisen jälkeen monille syntyi halu tarjota raakaravintoa myös perheelle ja monet alkoivat aamuisin valmistaa hedelmä- ja kasvissmuuteja (smoothie) sekä kokkailla kotona erilaisia elävän raakaravinnon ruokia.