Toiminnan kohokohtia 2019

Raakaa meininkiä -raakaruokakurssi Oodissa 26.11.2019

Raakaa meininkiä -kirjasta on löytynyt taas muutama hyvä resepti:

punajuurisalaatti (s36)
porkkanalaatikko (64),
lanttulaatikko (65)
lanttupate (65)
joulusuklaa (68),
rusinakakku (92).

Satu Moilasen johdolla ruoanlaitto on aina ilo ja elämys!

Raakaa meininkiä -raakaruokakurssi Oodissa 24.9.2019

Näin kauniin, herkullisen ja terveellisen ateriakokonaisuuden loihtivat kurssilaisemme tiistaina Oodissa pidetyllä Raakaa meininkiä -raakaruokakurssilla.

Ohjelmassa oli mm gaspachokeitto, inkivääri-tahininuudelit, porkkanapate, hapanimelä tattaripata , auringonkukansiemenlevite…

Kiitokset osallistujille ja ERY:n kouluttajalle Satu Moilaselle sekä sponsoreillemme Green MJK:lle, mikrofarmi Kiemille, @ruohonjuurioy ja @silmusalaatti .

ERY kertoi toiminnastaan 24.8.2019 Helsingin keskustakirjasto Oodissa

ERY järjesti 24.8.2019 Helsingin keskustakirjasto Oodissa keskustelutilaisuuden, jossa käsiteltiin yhdistyksen toimintaa ja tulevaisuutta.

Osallistujille tarjottiin vehnänorasshotteja ja arvottiin kirjapalkintoja osallistuneiden kesken. Georgi Shurupovin vetämässä tilaisuudessa oli paikalla viitisentoista henkeä.  Saimme heiltä arvokasta palautetta ERY:n toiminnasta ja oivallisia ehdotuksia yhdistyksen toiminnan kehittämiseksi.

Paikallaolijat toivoivat muun muassa raakaruokakursseja. Keskustelussa päädyttiin siihen, että ERY voisi jatkossa tarjota kursseja sekä aloittelijoille että edistyneemmille. ERY voisi myös tarjota Raakaa meininkiä -kirjaan perustuvan kurssipaketin, johon sisältyisi erilliset kurssit aamupuuroille, raakakeitoille, pääruuille ja jälkiruuille. Kursseja voitaisiin pääkaupunkiseudulla järjestää Oodissa tai yhteistyönä ravintola Silvopleessä. Kurssien yhteyteen toivottiin myös infoa tarvittavista laitteista, ja laitteiden hankintaan kunnon alennuksia.

Muita tilaisuudessa esitettyjä ehdotuksia yhdistyksen toiminnan kehittämiseksi olivat muun muassa nettisivujen uudistaminen, tiedottamisen parantaminen ja säännöllisten jäsentapaamisten järjestäminen. Jäsentapaamisia toivottiin järjestettäväksi neljä kertaa vuodessa. Raakaa meininkiä -kirjaa toivottiin kirjastoihin ja e-kirjana. Etkö ollut mukana tilaisuudessa, mutta mielessäsi on jokin idea yhdistyksen toiminnan kehittämiseksi?

Laita meille ajatuksesi sähköpostilla osoitteeseen ery@elavaravinto.fi tai soita 050 501 0505.

Terveyslomalla ”Hippolassa” – keskustelutilaisuus 22.08.2019 Keskustakirjasto Oodissa.

Yhdistyksemme jäsenistä useat ovat olleet Floridan Hippocrates Health -instituutissa hakemassa apua vaikeisiin sairauksiin. Kolme kertaa instituutissa vieraillut Nita Alakoski kertoi kokemuksistaan terveyshoitolassa ilman terveyshaasteita.

Hippocrates Health Instituutin johtajat Brian ja Anna Maria Clement 22.5.2019.

Hippocrates Health Instituutin johtajat Brian ja Anna Maria Clement luennoivat Helsingissä toukokuussa 22.5.2019. Tilaisuus järjestettiin Helsingissä Balderin salissa, Aleksanterinkatu 12.

Ravitsemuksen asiantuntija Brian Clement on johtava elävän raakaravinnon puolestapuhuja. Tilaisuudessa käsiteltiin kahta aihepiiriä:

Brianin Clementin luento: Quantum Human Biology – Power of sun energy from plant based diet to power our systems.

Anna Maria Clementin luento: Power of a Woman – lecture on woman’s health issues.

Vehnänorasluento Mikkelissä 24.2.2019

Elävä Raakaravinto Ry luennoi vehnänoraasta klo 15:00 Mikkelissä. Kertominen Vehnänoraan käytön hyödyistä on niin tärkeää. Kertominen asiasta on terveydestä välittämistä. Mikkelissä pidetty luento on osa ERY:n maakuntakiertuetta. ERY on saanut maakunnissa järjestettäviin tilaisuuksiin rahoituksen Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskukselta (STEA).

Raakaruokakurssi Lahdessa Koiskalan kartanossa to 24.01.2019

Kurssin tarjosi Elävä raakaravinto yhdistys yhteistyössä Tosiruoka Nina Westerbackin ja Koiskalan kartanon kanssa. Koiskalan kartanossa pidetty kurssi on osa ERY:n maakuntakiertuetta. ERY on saanut maakunnissa järjestettäviin tilaisuuksiin rahoituksen Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskukselta (STEA). Maakuntakiertueet alkoivat 2018 syksyllä ja jatkuvat 2019 loppuun. Vuonna 2018 kävimme Jyväskylässä ja Lahdessa.