Ole kärsivällinen!

Niin elimistön rappeutuminen kuin sen eheyttäminenkin vaatii viikkoja ja kuukausia, jopa vuosia. Elävällä ravinnolla elimistön tasapaino ja terveys eivät palaudu päivässä eivätkä kahdessa, eivätkä kivut ja oireet katoa hetkessä kuten vahvojen lääkkeiden käytön jälkeen.

Taudin syy on tuntematon

Tämä on tyypillinen huomautus pienellä printillä monien niin sanottujen elintapasairauksien kohdalla. Kun taudin syy on tuntematon, lääketiede seuraa ja mittaa monenlaisia kehittyviin sairauksiin liittyviä aineenvaihdunnallista tai rakenteellista häiriötä ja pyrkii tukahduttamaan niitä mitä monipuolisimmilla lääkkeillä. Lääkäreiden potilaille syy- ja seurausyhteys sairastelun ja ravinnon välillä selviää vasta sen jälkeen kun he siirtyvät kypsennetystä ruoasta raakakasvisruokaan, terveyssyistä tai kokeilumielessä.

Oikein rakennettu ruokavalio käynnistää paranemisen mahdollisimman nopeasti. Se alkaa näkyä ja tuntua viimeistään silloin, kun aineenvaihdunnan tehostumisen johdosta keho ryhtyy hankkiutumaan eroon sinne kertyneistä kuona-aineista. Erityselinten (maksa, munuaiset, keuhkot, iho) vilkas toiminta saa aikaan erilaisia ohimeneviä tuntemuksia sekä kehossa olevien niin sanottujen piilovaivojen lyhytaikaisen esilletulon.

Paranemiskriisi

Tällaisia ohimeneviä tuntemuksia ovat esimerkiksi päänsärky, väsymys, hetkellinen uupumus, silmien rähmiminen, liman eritys, ihottuma ja ripuli. Nämä oireet ovat aina ohimeneviä, mutta moni on niiden perusteella päättänyt, että raaka kasvisruoka ei hänelle sovi. Todellisuudessa tämä oireilu todistaa parantumisen edistymisestä ja ruokavalion sopivuudesta.

Oireita voi esiintyä muutaman päivän tai jopa viikkojen ajan, mutta kaikki käyttäjät eivät niitä koe lainkaan. Oireilla on, kuten kaikissa luonnonmukaisissa hoidoissa, taipumus ensin voimistua ennen kuin ne katoavat yhdessä pääsairauden kanssa.

Kun ruoansulatus ja ravintoaineiden imeytyminen paranee, ruokakin alkaa maistua paremmin. Viimeistään silloin elävän ravinnon käyttäjä innostuu monenlaisista raakakakuista, -pizzoista ja -pastoista ja vakuuttuu siitä, että raaka kasvisruoka voi olla sekä terveellistä että ihmeellisen maukasta!