Vaihtelua salaattipohjaan!

Monissa kodissa vuoden pimeinä aikoina kasvisten käyttö painottuu liiaksi kurkkuihin ja tomaatteihin. Kesällä salaattipohjaan on helppo lisätä myös tummanvihreitä lehtivihanneksia, kuten lehtikaalia sekä villivihanneksia ja yrttejä. Ne tuovat salaattiin ennen kaikkea makua, mutta niillä on merkitystä ravitsemuksenkin kannalta. Monille tuttuja luonnonantimia ovat esimerkiksi ketunleipä, piharatamo sekä voikukka lehtineen ja kukintoineen.

Nyt luonto lähes pursuaa herkullisia syötäviä kasveja!

Niistä voi laittaa monenmoisia herkkuja. ERY:n kotisivulta löydät tästä paljon ideoita ja videoita. Viimeisenä julkaistiin vehnänoraanvideo-opas. Kokenut elävän ravinnon kouluttajan Irma Tolonen vie sinut askel askelelta oraan kasvattamisen läpi.

Ravitsemussuosituksissa painostetaan edelleen kasvisten käytön lisäämistä ja Elävä raakaravinto ry jatkaa kärkijoukossa tätä työtä. Kasvisten käyttö on Suomessa toki lisääntynyt viime vuosina, mutta Luonnonvarakeskuksen erikoistutkija Merja Saarisen mukaan kasvisten määrän suosituksista jäädään puolestaan jälkeen.

Tavoitteenamme on vähentää ihmisten ennenaikaiset ravintoperäiset kuolemat ja torjua luonnon ylikuormitusta ja haitallisia kasvihuonepäästöjä. 

Tänä vuonna videokursseista on tullut tärkeä viestikanava. Aloittelija saa kunnollisen perehdytyksen Valo Kainulaisen videoilla ja Irma Tolosen peruskurssi tarjoaa kokeneellekin käyttäjälle uusia ajatuksia ruoan valmistamiseen ja aineisten yhdistämiseen. Riika Kandholan videohaastattelusta saat toimivia vinkkejä siitä miten muutosprosessi viedään onnistuneesti läpi. Kaikki videokurssit löydät ERY:n Facebookin ryhmiltä sekä kotisivulta www.elavaravinto.fi

Paitsi kurssitoimintaa, myös ERY:n hallituksen työ on tapahtunut etänä. Tavoitteenamme on kuitenkin olla mahdollisimman lähellä meidän lukijakuntaa. Kertokaa meille, miten onnistumme viestinnässämme!