MITÄ ON ELÄVÄ RAVINTO?

Elävä ravinto sisältää runsaasti voimakkaassa kasvussa olevia, erittäin ravintoainepitoisia, ”eläviä” osia: ituja, versoja ja oraita, joita voi myös itse kasvattaa. Elävässä ravinnossa tärkeintä on, että se on hyvin sulavaa ja sisältää runsaasti ravintoaineita ja lehtivihreää.

Raa’assa itämättömässä siemenessä, pähkinässä tai jyvässä entsyymit ovat ”lepotilassa”. Aktivoidaksesi entsyymit, siemeniä liotetaan vedessä.

Aterioita ei koskaan kuumenneta yli 42-47 C-asteen. Valmistusmenetelmiä ovat liottaminen, idätys, oraiksi ja versoiksi kasvattaminen, hapattaminen, tehosekoitus, soseuttaminen ja kuivatus.

***

Aterioita ei koskaan kuumenneta yli 42-47 C-asteen. Valmistusmenetelmiä ovat liottaminen, idätys, oraiksi ja versoiksi kasvattaminen, hapattaminen, tehosekoitus, soseuttaminen ja kuivatus.

Perussalaattia syömällä moni kasvisten sisältämä vitamiini jää nimittäin saamatta. Varsinkin naisilla folaatin saanti jää helposti liian alhaiseksi suosituksiin nähden.

Folaattia on paljon monissa tummanvihreissä kasviksissa, kuten parsakaalissa, lehtikaalissa, mangoldissa ja pinaatissa. Opi tekemään niistä viherkeittoa!

Myös punajuuri, palsternakka, porkkana ja kukkakaali ovat hyviä folaatin lähteitä. Tee niistä pateita. Hienonna juurekset monitoimikoneessa, murskaa pähkinät ja sekoita keskenään. Tai tee pähkinöistä kastike ja kaada raasteen päälle!   

Elävässä ravinnossa tärkeintä on, että se parantaa. Raakaravinnossa maku on ehkä tärkeämpää.

Useimmat elävän raakaravinnon syöjät syövät kuitenkin sekä elävää ravintoa että raakaravintoa.

***

———————————————–

Yhdistyksessä on mukana paljon kokeneita elävän ravinnon käyttäjiä. Valo Kainulainen edustaa hiljattain aloittaneita:

***

Aloin syömään elävää raakaravintoa keväällä 2020. Kävin Elävän ravinnon yhdistyksen järjestämällä ruuanlaittokurssilla (Satu Moilasen ohjaamana). Siellä huomasin kuinka monipuolista, värikästä ja ravitsevaa elävä raakaravinto voi ollakaan!

jjjjjj

Valo Kainulainen kertoo elävästä ravinnosta:

Miten elävä ravinto helpottaa ruokahuoltoa ja mitä kaikkea voi kasvattaa kotona?

———————————————

”Raakaruokien teko on kuin kokkailutaidon keksimistä uudelleen – paitsi, että nyt ei kypsennetä. Parasta tässä trendissä on se, että terveyden rinnalla pyritään myös makunautinnon maksimointiin”.

jjjj———————————————–

Valo Kainulainen kertoo :

———————————————–

Tässä videossa Valo kertoo omasta siirtymästään elävään ravintoon, sen vaiheista ja kommelluksista:

———————————————–

Tässä videossa Valo kertoo muun muassa siitä miten siirtymisestä voi tehdä helpomman:

———————————————–

Elävän raakaravinnon ohjelma

Elävä raakaravinto on kokonaisvaltainen elämäntapaohjelma, jonka avulla otat terveytesi omiin käsiisi ja torjut samalla ilmastonmuutosta.

———————————————–

———————————————–

”RUOKA on oivallinen keino menneisyyden hahmottamiseen. Se on ollut toisaalta historiaa ohjannut tekijä ja toisaalta yhteiskunnallisten muutosten heijastaja”, kirjoittaa Suomen ja Pohjois-Euroopan historian dosentti, filosofian tohtori Ritva Kylli tuoreessa tietokirjassaan Suomen ruokahistoria – Suolalihasta sushiin (Gaudeamus).

Elävä raakaravinto ry on avannut uuden sivun suomalaisessa ruokahistoriassa.

***