Mitä elävä raakaravinto on?

Elävä ravinto on luonnollista, hyvin sulavaa kasvisruokaa, joka sisältää runsaasti ravinteita hyvin imeytyvässä muodossa. Aterioita ei koskaan kuumenneta yli 42-47 C-asteen. Valmistusmenetelmiä ovat liottaminen, idätys, oraiksi ja versoiksi kasvattaminen, hapattaminen, soseutus, tehosekoitus ja kuivatus. Lisäksi elävän ravinnon ohjelmaan kuuluu paljon tuorepuristettuja vihermehuja.

Miksi elävää ravintoa kannattaa kokeilla?

Mikäli tunnet olosi väsyneeksi, sairaaksi tai nuutuneeksi, löydät todennäköisesti avun elävästä ravinnosta. Suomessa elävän ravinnon harrastajia on ollut jo vuosikymmeniä. Elävää ravintoa on käytetty menestyksekkäästi hoitokeinona eri sairauksissa. Moni on myös onnistunut pudottamaan sen avulla painoaan.

Elävän ravinnon hyödyt

Terveys: Henkilöt, jotka omaksuvat elävän ravinnon, havaitsevat poikkeuksetta positiivisia muutoksia sekä fyysisessä että henkisessä tilassaan.

Energiatehokkuus: Kun et enää käytä hellaa, et tuhlaa energiaa ja näin säästät ympäristöä.

Ympäristön lämpenemisen torjunta: Kun eläinperäisiä tuotteita ei käytetä, hiilijalanjälki laskee tuntuvasti.

Idut kuluvat elävään raakaravintoon

Tässä videossa silmusalaattien tuottaja Samuli Laurikainen näyttää miten ituja kasvatetaan. Vantaalaisella salaattitehtaalla kasvatetaan hentoja, mutta ravitsevia versoja lähiseudun asukkaiden salaatteihin.

”Istutamme luomusiemenet, jotka idätetään ja kasvatetaan versoiksi. Kasvihuoneemme pyörii tuulisähköllä. Valmiit versot pakataan, viilennetään ja toimitetaan lähialueen ruokakauppoihin, ” Laurikainen selittää.

Silmusalaatin käyttö ruoanlaitossa on hyvin yksinkertaista ja helppoa. Runsaasti kasviproteiinia sisältävät silmusalaatit säilyvät jääkaapissa nahistumatta ja ovat valmiita syötäviksi sellaisenaan, leivän päällä sekä lämpimien ruokien kanssa.

“Rouskuvan rapeaa silmusalaattia voi laittaa vaikka keiton päälle, krutongin tavoin”, Laurikainen suosittelee.

 

Siinä silmusalaattien tuottaja ituinsinööri Samuli Laurikainen näyttää miten ituja kasvatetaan.