Mitä on elävä ravinto?

Raakaruokien teko on kuin kokkailutaidon keksimistä uudelleen – paitsi, että nyt ei kypsennetä. Parasta tässä trendissä on se, että terveyden rinnalla pyritään myös makunautinnon maksimointiin.

———————————————

Katso video Satu Moilasen ruokakurssista:

Käytä kuulokkeita, niin ääni on parempi.

———————————————–

Mitä elävä raakaravinto on?

Elävä ravinto on luonnollista, raakaa, mutta hyvin sulavaa kasvisruokaa, joka sisältää runsaasti ravinteita hyvin imeytyvässä muodossa. Aterioita ei koskaan kuumenneta yli 42-47 C-asteen. Valmistusmenetelmiä ovat liottaminen, idätys, oraiksi ja versoiksi kasvattaminen, hapattaminen, tehosekoitus, soseuttaminen ja kuivatus.

———————————————–

———————————————–

———————————————–

———————————————–

———————————————–

———————————————–

Lisäksi elävän ravinnon ohjelmaan kuuluu paljon tuorepuristettuja vihermehuja ja muita mehuja.

———————————————–

Yhdistyksessä on mukana paljon kokeneita elävän ravinnon käyttäjiä. Valo Kainulainen edustaa hiljattain aloittaneita:

Aloin syömään elävää raakaravintoa keväällä 2020. Kävin Elävän ravinnon yhdistyksen järjestämällä ruuanlaittokurssilla (Satu Moilasen ohjaamana). Siellä huomasin kuinka monipuolista, värikästä ja ravitsevaa elävä raakaravinto voi ollakaan!

———————————————–

Valo Kainulainen kertoo elävästä ravinnosta:

Miten elävä ravinto helpottaa ruokahuoltoa ja mitä kaikkea voi kasvattaa kotona?

———————————————–

Tässä videossa Valo kertoo omasta siirtymästään elävään ravintoon, sen vaiheista ja kommelluksista:

———————————————–

Tässä videossa Valo kertoo muun muassa siitä miten siirtymisestä voi tehdä helpomman:

———————————————–

Elävän raakaravinnon ohjelma

Elävä raakaravinto on kokonaisvaltainen elämäntapaohjelma, jonka avulla otat terveytesi omiin käsiisi ja torjut samalla ilmastonmuutosta.

hhhhhhhhhhhhh

Raakaravinto ja elävä ravinto: onko eroa?

Lue lisää —>

———————————————–

———————————————–

Idättäminen kuuluu elävän ravinnon perustaitoihin,

Lue lisää–>

jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

Yhdistä ruoka-aineita oikein!

Lue lisää–>

———————————————–

Hallittu siirtyminen raakaan kasvisruokaan,

lue lisää—>

———————————————–

Raakabaari on ollut paikka tutustua elävään ravintoon.

Lue lisää—>

———————————————–

Idut kuuluvat elävään raakaravintoon

Silmusalaattien tuottaja Samuli Laurikainen kasvattaa ituja myyntiin. Salaattitehtaalla kasvatetaan hentoja, mutta ravitsevia versoja lähiseudun asukkaiden ruokiin.

”Istutamme luomusiemenet, jotka idätetään ja kasvatetaan versoiksi. Kasvihuoneemme pyörii tuulisähköllä. Valmiit versot pakataan, viilennetään ja toimitetaan lähialueen ruokakauppoihin, ” Laurikainen selittää.

Videossa ituinsinööri Samuli Laurikainen näyttää miten ituja kasvatetaan: